Dagje Valencia?

Dagje Valencia?

Vanuit Javea is het ruim een uur rijden naar Valencia. Je kunt ook met de auto naar Gandia en daar op de trein naar Statoin du Nord in Valencia dan staat je meteen midden in de stad.

In de stad vindt men onder andere het mooie Parque Natural de la Albufera en het park “Dehesa del Saler”. Ook de 200 jaar oude “Jardín Botánico” oftewel de Botanische Tuin is een mooie bezienswaardigheid. Op de plek waar vroeger, voor de overstromingen van 1957, de rivier Turia stroomde, vindt men nu onder andere het befaamde “Ciudad de las Artes y Ciencias” oftewel de Stad van kunsten en wetenschappen. Dit culturele centrum El Museu de les Ciències Príncipe Felipe bestaat uit een wetenschapsmuseum, een IMAX-theater, het grootste aquarium van Europa, vele exposities, sportvoorzieningen en parken.

Valencia heeft een zeer gevarieerd stadsbeeld door de vele culturen die in de stad hebben geleefd. Een van de mooiste gotische gebouwen van de stad is de La Lonja de la Seda, met daarnaast de Mercado Central en de kerk Iglesia de los Santos Juanes. Andere emblematische gebouwen zijn de Mercado de Colón en het station Estación del Norte.

De wijk die bekendstaat als Eixample (niet te verwarren met het Eixample van Barcelona) lijkt een echt openluchtmuseum vol met art nouveau-architectuur. De wijk bestaat uit weidse straten met mooie tuinen, een overzichtelijke structuur die in de rest van de stad niet te vinden is. Een ander interessant gebouw is het station “Estación de la Alameda”, gemaakt door de Valenciaan Santiago Calatrava, dat staat onder de brug ontworpen door dezelfde architect.

Van de muur die tot de 19e eeuw de historische stad beschermde is niet meer over dan de “Torres de Quart” en de “Torres de Serranos”. De Torres de Serranos werd niet afgebroken toen de stadsmuur werd weggehaald, omdat het dienst deed als een gevangenis. De Torres de Quart had een defensieve functie. Napoleon kwam de stad binnen door deze poort. In deze poort zie je nog de gaten van de kanonskogels die zijn veroorzaakt door de Franse troepen.

Op het plein Plaza de la Vírgen, vindt men het Palau de la Generalitat, de Basílica de la Virgen de los Desamparados en de Kathedraal van Valencia met de klokkentoren die bekendstaat als “El Miguelete”.

De stad heeft veel parken en tuinen, waaronder Jardín de Monforte.